21 Ocak 2012 Cumartesi

Aksesuarlarla odanıza kişilik kazandırın


 Aksesuar seçimi
Yaşadığımız mekanlar kişiliğimizi yansıtmalı...Yemek yediğimiz,uyuduğumuz,ailemiz ve dostlarımızla birçok sey paylaştığımız yaşam alanları kişiliğimizin bir uzantısı olmalı,bizi yansıtmalı...Mekanlarda farklılık yaratmanın en kolay yolu aksesuarlar...
Vazolar,mumlar,yastıklar,kilim,süs eşyaları,sanat eserleri.,bazı dekoratif aksesuarlar..Daha değerli objeler ise antikalar...Aydınlatma araçları,aynaları da aksesuarlar arasında sayabililriz..Seçtiğiniz aksesuarların renkleri,odanızda varolan renk düzenini tamamlayıcı veya kontrast renklerden olabilir.

Fazla aksesuar kullanmaktan kaçının..Less is more..En az en fazladır...Kullandığınız aksesuarlar mekanda karmaşa yaratmamalı,rahatlatıcı bir ortam yaratılmalıdır.Arasıra bazılarını kaldırıp,değişik zamanlarda dönüşümlü olarak sergileyebilirsiniz.Az eşyanın temizliği de daha kolay olacaktır.

Bir tema seçin.
Aksesuarlar belirli bir dönemi veya tasarım stilini yansıtmalıdır.Country stili, futuristik veya antikaları tercih edebilirsiniz.50liler veya 60 lılar gibi belli bir dönemi veya modern bir tarzı seçebilirsiniz.Seyahatlerden hoşlanıyorsunuz,gitiğiniz yerlerden topladığınız hediyelik eşyaları,el işlerini,kilimleri vb.sergileyebilirsiniz.


Fotoğraflardaki yaşam 
Herkesin evinde aile bireylerine,arkadaşlarınıza ait fotoğraflar vardır.Bunları sanat eseri haline dönüştürebilirsiniz.Siyah-beyaz veya renkli fotoğraflarınızı veya sevdiğiniz resimleri büyük bir kanvasa yerleştirip,duvarınıza asarak odanızda çarpıcı bir odak noktası yaratabilirsiniz.Hatta fotograflarınızı stor perdelerinizin üzerine baskı yaptırarak,perdelerinizi kişileştirebilirsiniz.

Dış mekanları evinize taşıyın.
Salon bitkileri,taze kesme çiçekler veya kuru çiçekleri dekorasyonunuzun bir parçası olarak kullanın.Deüişik boy ve şekillerdeki akvaryumlarla da mekanda huzur verici bir ortam yaratabilirsiniz.



Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odalarıAksesuarlarla odanıza kişilik kazandırın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder