16 Şubat 2012 Perşembe

deri mobilya

Deri Koltuklar`da dikkat edilmesi gereken bakım ve kullanım özelliklerini aşağıda sıralıyor:




1- Kumaşa göre temizliği kolay ve hijyenik !
Deri bir doğal kaplama ürünü olup, kumaş kaplama ile kıyaslama yapılması kullanım hatasına yol açar. Deride temizlik kumaşa göre daha kolay ve basitliğinin yanı sıra hijyenikliğini ön plana çıkarır.




2- Deri temizliğinde tahrip gücü yüksek kimyasallar kullanılmamalıdır.


Deri koltuktaki lekeler ılık nemli bir bezle silinmeli, silinen bölgenin nemi kuru bir bezle alınmasına dikkat edilmelidir. Lekenin zorluğu karşısında sabun, deterjan, kimyevi maddeler, benzin, tiner, aseton vs. kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanıldığı taktirde derinin korucuyucu tabakası ve derinin kendisinde onarılamayacak hatalara sebebiyet verebilir.

Ağır lekelerin çıkarılması ve derinin periyodik bakımı için firmamızın önerdiği leke sökücü ve bakım setini kullanmanız tavsiye olunur.




3- Neler deriye zarar verir?
Kedi köpek pençesi deriye zarar verir. Ayrıca salya da deriye zarar verip leke yapabilir.

Deri koltuğu radyatörden yaklaşık 30 cm uzağa yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Direkt ısıda deri fazla nem kaybeder ve dolayısıyla deride kuruluk, çatlak veya sertleşmeler meydana gelebilir.

Derinin üzerine limonata, portakal suyu v.b döküldüğünde acilen temizleyiniz. Asit oranı yüksek içecekler deriye zarar verir. Temzilikte yumuşak temiz, mümkünse beyaz bir bez kullanınız.

Deri doğrudan güneş ışığından korunmalı, deriye direkt vuran güneş ışığı zamanla derinin renginin solmasına neden olabilir.




4- Gerçek deri natureldir; kullanıldıkça bollaşır.
Deri elastik bir yapıya sahiptir. Kullanıma başladıktan sonra belli bir oranda deri bollaşır, bu bir kusur değil derinin naturelliğinden kaynaklanan bir özelliktir.

Gerçek deride bere, damar ve kırışıklık gibi izler görülebilir bunlar derinin naturelliğidir. Deri hatası olarak görülmez. Özellikle (old saddle ve saiga) gibi naturel derilerde daha fazla olabilir.
dekorasyon mobilyaderi mobilya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder