16 Şubat 2012 Perşembe

ofis koleksiyon

Koleksiyon Mobilya, çalışma ortamlarında yapılan en son ergonomi araştırmalarının ışığında, çalışanların bedenlerinin maruz kaldığı yükleri en aza indirmek ve onları daha mutlu kılmak amacıyla Tristan ofis sandalyesi programını geliştirdi. Orgatec 2000 fuarında prototipleri sergilenen, yenilikçi ve ergonomik yapısı ile Domus, Moebel Interior Design (MD) gibi uluslararası mimarlık ve tasarım dergilerinde yer alan Tristan`ın mekanizması dahil tüm parçaları Türkiye`de üretiliyor. Patentli senkron mekanizması ve özel sırt yapısı ile çalışma ortamlarına yeni bir soluk getiren Tristan, Faruk Malhan`ın katıldığı çalışmalar doğrultusunda Eckhard Hansen ve Gerhard Reichert tarafından tasarlandı. Seçkin ve ince çizgileriyle modern bir ofis koltuğu tasarımı olan Tristan, Alman Kalite Kontrol Enstitüsü (LGA) tarafından onaylanan GS sertifikası taşımaktadır.

Tasarımın getirdiği önemli yeniliklerden biri, 6 mm. incelikteki özel sırt yapısı. Deniz kabuğundan esinlenerek tasarlanan özel sırtın yapısal özelliğini oluşturan yüzey, vücut ile temas sırasında hava geçişine olanak vererek terlemeyi önlüyor. Sırt yüzeyi ihtiyaca göre kumaşsız, ön yüzeyi kumaşlı ya da tamamı kumaş kaplı olarak kullanılabiliyor. Tristan ergonomik özellikleri ile çalışma sırasında dinamik oturmanın tüm gereklerini kullanıcısına sunuyor:

- Oturak derinlik ayarı
- Sırt yükseklik ayarı
- Sırt açısı ayarı (5 kitleme kademesi bulunur)
- Oturak yüksekliği ayarı

Ayarlanabilir oturma yüksekliği ve derinliği, farklı boylardaki kullanıcıların vücut ölçülerine uyum sağlıyor. Tristan`ın mekanizması kişinin gerektiğinde öne doğru dik bir şekilde oturarak, arkasına yaslandığında beline uyguladığı yükü bacaklarına aktarmasına ve bu pozisyondayken masa üzerindeki konsantrasyonunu arttırmasına olanak tanıyor. Yüksekliği ayarlanabilen sırt, bele en doğru noktadan destek vererek sandalyenin sırt yapısının her kullanıcıya uyum göstermesini sağlıyor. Hareketli sırt açısı, kullanıcının uzun çalışma saatleri boyunca kaslarını esneterek sırtında oluşan stresi boşaltmasını sağlıyor.

İnce yapısı ve çalışanın her hareketini takip ederek oturmada rahatlık sağlayan senkron mekanizması ile Tristan, kullanıcılarının vücudunun gün boyu zinde ve aktif kalmasını sağlıyor. Tristan, mekanizması dahil tüm parçaları Koleksiyon tarafından yapılan kalıpları ile, tamamı Türkiye`de üretilen bir sandalye programıdır. Bu yeni açılım Koleksiyon`un ofis sandalyeleri ile Dünya pazarında yer alma yolunda ilk adımdır.ofis koleksiyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder