16 Şubat 2012 Perşembe

Lufthansa , koltukları değiştirdi Priestman Goode tasarladı

Alman Lufthansa Havayolları, uzun menzilli hatlarda kullanacağı masaj yapan, yatak haline gelen business class koltuğunu Münih`te tanıttı. İlk olarak 8 Aralık`ta hizmete girecek Airbus A340-600 uçaklarında kullanılmaya başlanacak yeni business class koltukların, iki yıl içinde tüm filodaki uzun menzilli uçaklara takılması planlanıyor.

Lufthansa`nın üç yıldır üzerinde çalıştığı yeni business class koltuklar için 300 milyon euro harcandığı belirtiliyor. İngiliz tasarım şirketi Priestman Goode ile birlikte hazırlanan koltuklar, ünlü otomobil koltuk imalatçısı Recaro tarafından üretilmiş. Koltuğun ilk denemeleri Lufthansa tarafından seçilmiş her biri yılda en az 15 uzun menzilli uçuş yapan 1000 yolcu tarafından gerçekleştirildi. Denemeler şirketin filosundaki uzun menzilli A340 uçağında gerçekleştirildi. A340`ın ön bölümündeki 8 first class koltuğu sökülerek yeni tasarım koltuklar yerleştirildi. Kuzey Amerika hattında yaklaşık 150 sefer yapan uçakta değişik uluslardan yolcular yeni koltukları test etti. Yolcuların görüşlerine göre koltuk tasarımında değişiklere gidildi.

Gri ve lacivertin hakim olduğu business koltukları ince minderleri ile dikkat çekiyor. Koltuğun üzerindeki minder, üzerine oturananın vücudun şeklini alıyor. Koltuk uyumak isteyen yolcular için içine yerleştirilmiş 8 motor ile 171 derece yatıyor. "S" harfi haline gelen koltuk, uzun menzilli hatlarda rahat uyuma keyfi veriyor. Koltuğun tam yatar hali ile yaklaşık 200 santimetreye ulaşıyor. Yeni business class ile Lufthansa bazı hatlarda first class hizmetini kaldıracak. Uçakta sadece business ve ekonomi sınıfı hizmet verilecek. Yeni business koltuklar filodaki uzun menzilli A340-300, A340-600, A330-300 ve B747-400 ile 2006`da hizmete girecek A380 uçaklarında kullanılmak üzere tasarlanmış....Lufthansa , koltukları değiştirdi Priestman Goode tasarladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder