10 Şubat 2012 Cuma

Yatak Odası Takımları 2012

Yatak Odası Takımları

Yatak odası takımları ev içinde aile bireyleri tarafından günün herhangi bir saatinde uyumak amacıyla kullanılan mobilya çeşitleridir. Yatak odası takımlarının bir çok çeşidi ve bir çok rengi mevcut olabilmektedir. Her piyasada olduğu gibi mobilya piyasasında da teknolojiden çeşitli etkilenmeler olabilmektedir. Bu sebebe bağlı olarak bir mobilya kategorisinin ürünü olan yatak odası takımları daa teknolojiden gerek olumlu, gerek olumsuz olarak etkilenebilmektedir. Makineleşmenin gelmesi ile üretiminde veya konforunda bir çok yeniliği beraberinde getirmiş olan yatak odası takımları, büyük bir evrim geçirmiştir.
Eski zamanlarda özellikle anadoluda yataklar yünden veya benzeri metaryallerden üretilir ve yere serilerek üzerinde uyunurdu. Bu yataklara çeşitli nevresim veya bezlerle bir kılıf veya yüz dikilerek desenler verilmeye çalışılırdı. Fakat nevresim dikilmesinin bir diğer amacı ise yatağın sürekli yıkanmasının zor veya imkansız olması sebebiyle insan teninden yatağa sinen kokuların veya bakterilerin önüne engel koymaktı. Teknolojinin gelişmesi ve makineleşme ile birlikte seri üretime başlanması ile birlikte, yatak odaları bir takım haline getirilerek çeşitli mobilyalarla varyasyonlar yaratılarak günümüze kadar ulaşmıştır.
Bir zamandan sonra artık yer yatağı modası kaldırılmış ve mobilya ile moda sektörü paralel olarak ilerlemeye başlamıştır. Buna bağlı olarak yatak tasarımları değişmiştir. Bu evreden sonra yatak odası takımları olarak tabir edilmeye başlanan yataklar, artık tekli satılmaktan ziyade ranzalar ile birlikte veya baza olarak satılmaya başlandı ve tasarımı, üretimi bu şekilde yapılmaya başlandı. Bununla kalmayan teknoloji yatak odası takımlarının yanına çeşitli "aksesuarlar" ve "mobilyalar" ekleyerek bir takım olutşturdu. Tek tek temin edildiğinde daha pahalıya malolduğu görülen yataklar bu süreçten itibaren "yatak odası takımları" olarak temin edilmeye başlandı.

Yatak Odası Modelleri

Yatak odası takımlarının çeşitli modellerde ve renklerde olabileceklerini söylemiştik. Özellikle renkleri üzerinde çeşitli oynamalar yapılan ve istenilen her talebe cevap verilen bir mobilya kategorisi olan yatak odası takımları yine şekil itibariyle çeşitli değişimlere uğrayabilen bir mobilya özelliği taşımaktadır. Bunun dışında yaş gruplarına göre de değişim gösteren nadir "mobilya" modellerinden bir tanesi olan yatak odası takımları sadece anne ve babanın kullandığı mobilyalardan ziyade, evdeki genç çocuk veya kızlar tarafından kullanılabileceği gibi yeni doğan bebekler için de kullanılabilmektedir. Her ne kadar çocuk odası takımları, genç odası takımları veya bebek odası takımları olarak tabir edilseler de, yine de içinde barındırdıkları başlıca mobilya türü yatak odası takımıdır.

Yatak Odaları Resimleri

Aşağıda çeşitli renklere, ebatlara ve özgün tasarımlara sahip yatak odası takımları resimleri yer almaktadır. Daha fazla yatak odası takımı modellerini incelemek istiyorsanız, adresini ziyaret etmelisiniz. Berke mobilya tarafından üretilen özgün yatak odası takımları farklı modellerde ve renklerdedir. Yatak odaları üretiminde ve tasarımında lider firma konumunda olanYatak Odası Takımları 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder