10 Şubat 2012 Cuma

Yatak Odası Takımları Nasıl Tasarlanır?

Zaman ilerledikçe teknoloji gelişmekte, bununla birlikte insanlar bu gelişimlere ayak uydurmaktadırlar. Gelişmeler hemen hemen her alanda olduğu gibi mobilya alanında da; özellikle ev mobilyası alanında da kendini göstermektedir. Mobilyaların dış görünümlerinden tutun da kullanılan ham maddelerin özelliklerine ve kalitesine kadar her açıdan incelenebilir vaziyettedir. Tasarlanan mobilyalar çeşitli özelliklere sahip olmak yanı sıra ayrıyetten değiştirilebilir özelliklere de sahiptirler.

Mobilyalar kendi içinde çeşitli gruplara ayrılmaktadır. Çelik mobilyalar özellikle kamu, devlet daireleri ve eğitim kurumlarında yoğunluklu olarak kullanılmaktadır. Kütüphanelerde, dosya arşivlemelerde ve daha bir çok sayamayacağımız alanda kullanılma özelliğine sahiptir. Ahşap mobilyalar asıl değinmek istediğimiz mobilya grubudur. Ahşap mobilyalar diğer mobilya modellerine nazaran daha geniş kullanım alanına ve tercih alanına sahip olma özelliği taşımaktadır. Ahşap mobilyalar; ofis mobilyaları, ev mobilyaları ve aksesuarlar olmak üzere 3 temel başlığa ayrılmaktadır. Bunların içinde ofis mobilyaları diğer 2 mobilya grubu kadar yaygın değildir. Genellikle masa, dosya dolabı, klasör ve kart dolabını kapsamaktadır. Aksesuarlar masaların üzerinde bulunan ahşap eşyalar, sandalyeler, duvarlara asılan ahşap tablolar, biblolar v.b mobilya gruplarını kapsar. Bu mobilya grubu sadece görsellik açısından göze hitap etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Ev mobilyaları kendi içinde birçok gruba ayrılmaktadır. Bunlardan bir kaçı : mutfak mobilyaları, oturma odası grupları, misafir odası takımları ve yatak odası takımlarıdır. Yatak odası takımları bir evin en vazgeçilmez mobilyalarından birisidir. "Yatak odası takımları" çeşitli özelliklere ve ebatlara sahiptir.

"Yatak odası takımları" birçok parça mobilyayı içinde barındırabilir veya sadece yataktan oluşabilir. Bu mobilya modelleri oldukça şık tasarımlara ulaştırılabilir, kendi hayalinizdeki tasarımı yatak odanıza uygulayabilirsiniz; bu konuda esnek bir yapı özelliği taşıyan yatak odası takımları tasarım klişelerini yıkabilmektedir. Renk açısından da tekli veya çoklu renkler kullanabilir tasarım harikaları yaratabilirsiniz. "Yatak odası takımları" bünyesi altında bazen, komidinler, sehpalar, masalar, soyunma dolapları, gardroplar hatta perdeler bile bulundurabilir. Bunların yanı sıra sandalyeler, vazolar, biblolar gibi küçük aksesuarlar da bulunmaktadır.

Modern yatak odaları özellikle Bursa İnegöl'de, aynı zamanda İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerde açılan fuarlarda sergilenmektedir. Fuarlarda mobilya grupları çeşitli stantlarda tanıtılarak halka yakından inceleme imkanı sağlanmış olmaktadır. İnsanlar resimlerde gördükleri tasarımları canlı olarak görmeyi ve incelemeyi de istemektedirler, onlara bu imkanın sunulması aynı zamanda o "yatak odası takımı" veya yemek odası takımıyla ilgili fikir beyanında bulunmaları ve Ar-Ge çalışmalarına katkıda bulunmalarını sağlanmış olur.

Yatak odaları tasarlanırken bir hayli titiz davranılmaktadır. Görsel açıdan hoş olmasının sağlanması kadar dayanıklılık ve kalite açısında da tatminkarlık düzeyinin yüksek olmasının sağlanması gerekmektedir. İnsanları mobilya almaya "çabuk eskime" yoluyla değil; yeni, göze hitap eden "şık tasarıma uygun mobilya modelleri geliştirmek" yoluyla ikna etmek gerekir. Zira yapılan her güçlü tasarıma sahip "yatak odası takımı" kendi kendini pazarlayabilecek nitelikte olacaktır.

Yatak Odası Takımları Nasıl Tasarlanır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder