10 Şubat 2012 Cuma

Düğün Paketi Modelleri

Düğün paketleri, yeni evlenecek veya evlilik planları yapan çiftler veya onların aileleri tarafından bu çiftlerin evlerinin gereksinim duydukları tüm mobilya eşyalarının bir arada uygun fiyat avantajı ile toplandığı paket türüdür. Düğün paketleri çeşitli mobilya içeriklerini içerisinde barındırması yönü ile bir güzelliğe sahiptir. Alınması hedeflenen mobilyaların tek tek ayrı olarak alınması normal şartlarda daha pahalıya mal olacak olması düğün paketlerinin tercih nedenlerinden biridir. Düğün paketleri ni incelerken çeşitli başlıkları baz alarak sizlere avantajlarından ve diğer mobilya gruplarından farkları nelerdir, fiyat bakımından avantajları nelerdir, neleri veya hangi mobilyaları kapsamaktadır gibi sorulara ve sorunlara değineceğiz. Bu sayede düğün paketlerini alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilecek, ve hesaplamalarınızı daha profesyonelce yapabileceksiniz. Öncelikle düğün paketlerinin içerikleri nelerdir? Düğün paketleri neleri kapsamaktadır bunlara değinelim.

Düğün Paketlerinin İçerdiği Mobilyalar

  • "Lüks Düğün Paketi"
  • "Ekonomik Düğün Paketleri"
  • "Modern Düğün Paketleri"
Sadece bu kadar mı? Tabi ki değil. Yukarıda bahsi geçen mobilya grupları da kendi aralarında alt bölümlere ayrılmaktadır. Bu bölümlerde çeşitli mobilyalar bulmak mümkündür. Yatak odası takımları içinde bir yatak odasında bulunması gereken genel belli başlı mobilya grupları yer almaktadır. Bu mobilyalardan başlıcaları; yatak, baza, gardrop, komidi, sehpa ve diğer küçük aksesuarlar olabilmektedir. Yemek odası takımlarının içeriği ise; vitrin, konsol, konsol aynası, masa, sehpa, sandalye gibi mobilya çeşitleri bulunabileceği gibi, aynı zamanda oturma odası takımlarınında içeriğinde çeşitli mobilyalara rastlamak mümkün. Bunlardan bir kaçı; 3+3+1+1 şeklinde gruplandırmış oturma grupları veya diğer adıyla sofa (kanepe) diye de adlandırılan mobilya grupları mevcuttur. Örnek olarak bir düğün paketini inceleyelim;

Düğün Paketleri

Yukarıdaki Pera Düğün Paketi, içeriğinde tıpkı anlattığımız gibi Yatak Odası Takımı, Yemek Odası Takımı ve Koltuk Takımı yani Oturma Grubu bulundurmaktadır. Bu mobilya takımlarının içerikleri hakkında kısa ve öz bilgi vermek gerekirse, Pera Yatak Odası Takımının içeriğinde;  Gardrop, Şifonyer, Karyola, Karyola Başucu ve 2 adet Komidin bulunmaktadır. Pera Yemek Odası Takımı, 2 Adet Vitrin, Tv Sehpası, Konsol, Konsol Aynası, Yemek Masası ve 6 Adet Sandalye Bulunmaktadır ve  Fiesta Oturma Grubu, 3+3+1+1 Olarak Takımlandırılmıştır.

Düğün Paketlerinin Avantajları Nelerdir?

Düğün paketi bir kaç mobilya grubunun bir araya gelerek oluşturdukları bir paket olması sebebiyle çeşitli avantajları ve dezavantajları olmaktadır. Avantajları arasında göze çarpanlardan en önemlileri şunlardır:
  • Takım halinde olması
  • Profesyonel Moda Uzmanları Tarafından Seçilmiş Olmaları
  • Modaya Uygun Şık Modern Mobilyaları İçermesi
  • Tek Tek Alınmasına Nazaran Daha Uygun Fiyatlarda Olması
  • Ev Rengine Göre Uyumlu Hale Getirilebilmesi
  • Birbiriyle Uyumlu Renklerin Tercih Edilmesi
  • Farklı Varyasyonların Denenbilmesi
Bu kadar avantajın yanında mutlaka dezavantajları da vardır diye düşünebilirsiniz. Aslında dezavantajları yok denecek kadar azdır. Aşağıda en belirgin dezavantajı hakkında kısa bir açıklama yapmaya çalıştık.

Düğün Paketlerinin Dezavantajları Nelerdir?

"Düğün paketleri"nin avantajları ne kadar fazlaysa dezavantajları da bir o kadar azdır. Tek dezavantajı istenilen renklere dönüştürülemiyor olmalarıdır. Fakat bu dezavantaj da bir bakıma avantaja çevirilmeye çalışılmıştır. Mobilyalardan var olanlar arasından veya talep edilen mobilya modelinin üretimi sağlanarak uyumlu mobilya grupları oluşturulabilmektedir. Bu sayede seçilen mobilyalar zevkle evinizde kullanabileceğiniz klastadır.

Düğün Paketleri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle düğün paketleri hakkında genel itibariyle bir takım bilgiler vermeye çalıştık. Bu bilgilere dayanarak şu tespitleri yapabilir ve düğün paketleri alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilebilirsiniz. Aldığınız düğün paketleri mobilyalarının içeriğini tam olarak araştırmalı ve bunu bir kaç firmanın paketleri ile karşılaştırmalısınız. Size uygun bir firma bulduğunuz takdirde almalısınız. Düğün paketleri alırken aramanız gereken ikinci unsur ise, paket içeriğindeki mobilyaların garanti süreleri ve sağlam olupp olmadıklarıdır. Eğer bu konuda da sıkıntı yoksa, fiyat konusunda tedbirli davranmak bir sonraki yapacağınız işlemdir. Fiyat normal şartlarda toplu olarak alındığı takdirde, ayrı ayrı bu mobilyaların fiyatlarının toplamından daha uygun bir ücrete tekabül etmek zorundadır. Aksi durumda almanızın bir mantalitesi zaten olmaz. Diğer tüm düğün paketleri için adresini ziyaret edebilirsiniz.Düğün Paketi Modelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder