10 Şubat 2012 Cuma

Sehpa Alırken Dikkat Edin

Evlerde görsellik oldukça önemlidir, özelikle de bayanlar için ev dekorasyonu konusunda her şeyden önce gelen bir durumdur. Görselliğe önem veren insanlar evlerinde ağırladıkları misafirlerin beğenisini, takdirini kazanmak isteği içindedirler. Ondandır ki aldıkları tüm ev mobilyalarının bir ahenk içinde olmalarını isterler.

Evlerde her mobilyanın önem taşıdığı kadar, aksesuar ve küçük mobilyalar da büyük önem taşımaktadır. Örneğin sehpalar bir evin misafir odasını ihtişamlı gösterebilmek için kullanılan mobilyaların başlıcaları arasında gelmektedir. Çünkü misafirlere yapılan ikramlara sehpalar büyük aracılık yapmaktadır. Sehpalar birçok modele ve birçok kullanım alanına sahip olabilirler. Yalnızca misafir odalarına değil oturma odalarına hatta yatak odalarına bile yakışan, oraya konduğunda güzelliğine güzellik katan sehpa modelleri de mevcuttur. Sehpa modelleri istek doğrultusunda farklılık gösterebilmekle beraber, kendi aklınızdaki sehpa modellerini de yaratabilmek gibi bir şansa sahipsiniz. Aklınıza dahi gelmeyecek modellere sahip olan sehpalar tasarım ve değiştirilebilme konusunda bir hayli esnektir. Aşağıdaki resimde papatya modeli bir sehpa bulunmaktadır. Bugüne kadar benzerine az rastlanmış bir sehpa modelidir.



Gördüğünüz gibi sehpa ilk bakışta küçük bir orta masası görüntüsünü verirken, kenarındaki yapraklar açıldıktan sonra orta sehpaya dönüştü. Ayrıca etrafındaki her parçanın bölmelerinin olması kitaplarınız evraklarınız dosyalarınız ve diğer herhangi bir faturanızı koymak için oldukça idealdir. Sehpalar arasında en yaygın olarak üretileni ve müşteriler tarafından talep edileni zigon sehpa modelleridir. Zigon sehpalar, çeşitli ebatlarda ve çeşitli modellerde olabilirler. Bunlarda en yaygını kare ve yuvarlak olanıdır. Fakat "D" şeklinde olanları veya kalp desenli olanları da mevcuttur. Misafirlere ikram yapılırken kullanılan sehpa modelleri de zigon sehpalar kategorisinde yer almaktadır.

Sehpa Alırken Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Sehpa alırken insanlar sıklıkla dikkat etmezler sadece görüntüsüne aldanarak seçerler. Bir müddet sonra sehpalar ellerinde vaadedilen zamandan evvel çürümekte veya kırılmaktadır. Bu nedenle sehpa seçerken ve alırken bir kaç noktaya dikkat edilmelidir. Bunlardan en önemlisi sehpa alırken öncelikle ham madde olarak ne kullanıldığını tespit etmek veya üretici , satıcı firmaya sormaktır. Ham maddesi farklı ağaçlardan temin edilmiş olabilir. "ceviz, kayın, meşe v.b". Bunlar arasında dilerseniz en sağlam ve en sağlıklısını, dilerseniz de evinizin rengi ve modeline en uygun olanını seçebilirsiniz. Bir diğer husus sehpanın boyanmasında kullanılan boyanın türü ve kimyasal maddelerin sağlığa ne kadar zararlı oldukları konusunda araştırma yapmaktır. Misalen bir yuvarlak sehpa aldınız. Bu sehpanın ham maddesini araştırdınız ve uygunluğunu onayladınız. Sonraki evre kullanılan boya veya diğer kimyasal maddeleri araştırmak. Bu konuda sehpa modelinin plastik, akrilik, saten veya başka bir boya ile boyandığını tespit etmeniz gerekir. Sağlığınız ve ailenizin sağlığı açısından tehlike arz etmiyorsa alacağınız yuvarlak sehpa evinize ve sağlığınıza uygundur demektir.

Bu bilgilere dayanarak sehpa ve sehpa modelleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususları belirtmiş olduk. Seçim yapıp sehpanızı aldıktan sonra ilgili firmanın aldığınız sehpa veya herhangi bir diğer ürün ile ilgili destek verip vermediğini muhakkak öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Sehpa Alırken Dikkat Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder