10 Şubat 2012 Cuma

Ofis Perdeleri Kaça Ayrılır?

Ofis Perdeleri Kaça Ayrılır?
Ofis perdeleri çeşitli gruplara ayrılır ve bu gruplar ofisin rengine, ofisin yapısına ve güneşi günde kaç saat gördüğüne göre değişim göstermektedir. Başlıca ofislerde kullanıma elverişli perde modelleri şunlardır :
jaluzi perdeler, stor perdeler, ahşap jaluziler, ahşap storlar, bambu stor modelleri, screen perdeler, dikey perde çeşitleri, duet perdeler, plise perde ve katlamalı perdelerdir. Ofis perdeleri plastik ve tahta olma sebebiyle hem sert hemde diğer perde modellerine nazaran daha uzun yıllar dayanabilmektedir. Bunların dışında aynı zamanda da daha kolay temizlenebilmektedir.


Ofislerde çalışmak özellikle de güneşli günlerde sıcağın etkisini azaltmak ve daha fazla verim alabilmek için ofis perdeleri kullanmak gerekir. Çalışmak oldukça yorucu bir aktivitedir ve insanlar bu yorgunluğu bir nebze olsun azaltmak için ortamı serinletmek, rahat çalışma ortamı yaratmak için çabalamaktadırlar. Ofisler için çalışma ortamları her ne kadar rahat bilinse de bir o kadar kompleks durumların ortaya çıkması da söz konusudur. Aşırı gürültü, makina veya bilgisayar sesleri, sıcaklık, güneş ışınları, hareket etmeme sonucu vücudun kasılması v.b birçok sorun ofis ortamında çalışmanın beraberinde getirmiş olduğu dezavantajlardır. Tabi bütün bu sorunlara karşı çözümler bulabilmek mümkün. Örnek olarak sese karşı pencerelere yalıtım yaptırıp kapalı tutarsınız, sıcaklığa karşı klima kullanırsınız, rahatsız edici güneş ışıklarına karşı ofis perdelerini kullanabilirsiniz.


Ofis Perdelerinin Temizliği:

Ofis perde modelleri normalde temizlenmesi ne kadar kolay olsa da, en çabuk ve en çok kirlenen perde modelleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Ofisler bir ailenin fert sayısından daha fazla bireyi içinde barındırdığı ve ev sahipliği yağması nedeniyle, daha fazla kirlenmekte ve daha çok yıpranmaktadır. Kirlenen ofis perdelerinin temizliği daha kolay olması bir avantajdır.

Ofis Perdeleri
Ofis perdeleri farklı model ve farklı isimlerde karşımıza çıkabilir. Bunların en fazla bilineni jaluzilerdir. Ofislerde plastik veya tahta pencerelerin boydan kapanmasına yarayan ofis perdesi çeşididir. Avantajları ve dezavantajları her üründe olduğu gibi bunda da vardır. Ofis, çalışanların hem yemek yeme alanları, hem toplantı yaptıkları bölüm, hem iş ve günlük hayatlarındaki olayları paylaştıkları ortak alandır. Bu nedenledir ki çalışanların zamanlarının yarısından fazlası ofiste geçmektedir. Ofisin düzenli ve çalışma ortamına uygun olarak tasarlanması, günün belirli saatlerinde havalandırırlıp en verimli zamanlarda ofis perdelerinin açılarak güneşin en verimli ışınlarının odaya alınması, çalışanların hem motivasyon hemde verim olarak büyük ölçüde yükseliş göstermesini sağlar.

Ofis Perdeleri ve Modelleri
Ofis Perdesi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Her ürün alınırken olduğu gibi ofis perdeleri alınırken de dikkat edilmesi gereken, uzmanlar tarafından tavsiye edilen çeşitli noktalar var. Herşeyden önce ofis perdelerinin sürekli temizlendiği durumunu göz önünde bulundurarak, kimyasal temizlik maddelerine maruz kaldıklarında çabuk aşınmayacak ofis perdeleri seçilmesi sizin yararınıza olur. Bir diğer husus renk seçimidir. Perdeyi alırken rengi çok iyi seçilmelidir ki, güneş ışınlarını ona göre ne zaman çekip ne zaman çekmeyeceği bilinsin. Örneğin açık renkler güneş ışınlarını çekmez fakat kapalı renkler ( özellikle de siyah) güneş ışınlarını emerek içine hapseder bu da koruduğu ortamın bir müddet sonra sıcak olmasını sağlar. Bu nedenle ne çok açık renkler seçilip kış aylarında sorun yaşanır ne de kapalı renkler seçilip yaz aylarında sıcaklığa maruz kalınır. Bunlar dışında kalan bir diğer önemli husus ofis perdesinin mekanizmasının düzgün ve sorunsuz olarak çalışır durumda olması ve kolay temizlenebilir olmasıdır.



Yukarıdaki videodan ofis perdelerinin üretimi, seçiminde dikkat edilmesi gereken konular, en iyi ofis perdeleri nasıl seçilir, ofis perdelerinin bakımı, yıkanması ve temizlenmesi, alternatif kullanım şekilleri ve daha bir çok konuda bilgiler verilmiş bu bilgilere dayanarak sizde ofisinizdeki perde ve jaluzileri nasıl uzun ömürlü ve daha dayanıklı hale getirebileceğiniz öğrenebileceksiniz. Ayrıca bu videoda eksik kalan kısımları Faruk Perde adlı firmadan öğrenebilir, telefonla veya mail yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Faruk perdenin sitesini ziyaret etmek için  Ofis Perdeleri Kaça Ayrılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder