10 Şubat 2012 Cuma

Tül Perde ve Normal Perde

Tül Perdeler birçok modelden oluşmakta ve bu modeller arasında kullanım amaçlarına ve kullanım yerlerine göre çeşitli gruplar oluşmuştur. Genellikle kullanım yerinden ziyade kullanım amaçları insanlar için daha ehemmiyetli bir mesele halini almıştır. Fakat kullanım yerlerine göre ev perdeleri ve ofis perdeleri olmak üzere iki ana grup mevcuttur. Bunlar dışında kalan çeşitli mekanlar da vardır. Kullanım amaçlarına göre ikiye ayırdığımız perdeler dışarıdan görünmeyi engelleme ve güneş ışınlarını engellemek için kullanılan tül perdedir. Tül perdelerin asıl kullanım amaçları güneş ışıklarının ev içine girmesini engellemektir. Fakat bazı tül perdeler dışarıdan evin iç bölümlerinin görülmesini engelleyebilecek kalınlıktadır.

Ev dekorasyonunda ki en önemli hususlardan biri de tül perdelerdir. İnsanlar tarih boyunca sosyalleşme ve aynı zamanda birbirleriyle rekabet halinde yaşamayı alışkanlık haline getirmişlerdir perde modelleri. Bu alışkanlıkları onları sürekli yeni ihtiyaçlara sevketmiştir. Bunların arasında en önemlilerinden birisi de ev dekorasyonuna önem ve özen gösterip rakiplerinden bir adım daha önde olma çabasıdır. Ev dekorasyonu bir hayli zor ve karmaşık bir yapıya sahip olsa da insanların alışkanlıkları bu durumu göz ardı etmelerini kolayca sağlamıştır.
Perdeler; "bir evin içini dışarıya karşı görünmesinden veya rahatsız edici güneş ışıklarından korumak için kullanılan ev eşyaları" olarak tanımlanmaktadır. Yani kısaca şöyle diyebiliriz perdeler 3 amaç için kullanılır. Bunların en önemli 2 tanesi güneş ışınlarını ve dışarıdan ev içinin başkaları tarafından görünmesini engellemek, bir diğer madde ise yalnızca dekorasyon ve görsel güzellik amacıyla kullanmaktır. Sadece pencerelere değil duvarlara dahi perdelerin asıldığı, görsel açıdan hoş bir görüntü yaratılmak istendiği durumlar da olmuştur. Fakat perde ve "perde modelleri"nin asıl üretiliş ve tabiri caizse yaratılış amacı yukarıda saydığımız ilk 2 madde üzerine olmuştur.



Tül Perde Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?


Tül perdeler diğer perdelere nazaran daha hassas ve şeffaf bir yapıya sahiptir. Bu nedenle temizliği konusunda diğer perdelerin temizliğine gösterilen hassasiyetin biraz daha fazlası gerekmektedir. Öncelikle her tül perdenin belirli bir yıkama ısısı vardır, kesinlikle belirtilen veya uzman kişiler tarafından tavsiye edilen ısının daha altında veya üstünde bir ısıda yıkamayınız. Tül perde temizliği yapılırken kullandığınız deterjan veya diğer herhangi bir kimyasal maddenin ne kadar tesirli veya ne kadar zararlı olduğunun bilincinde olarak kullanmanız tavsiye edilir. Yeterli beyazlığa ulaşmak için kesinlikle diğer perdeler için tavsiye edilen deterjan veya kimyasal beyazlatıcıları kullanmaktan kaçınınız. Tül perdenizin çabuk yıpranmaması için mümkün olduğunca az kirletmeye ve dolayısıyla mümkün olduğunca az yıkamaya çalışınız. Çünkü ne kadar fazla yıkanırsa o kadar tez zamanda eskime ve yıpranma belirtileri görülecektir. Kirlenmesini önlemenin çeşitli yolları vardır. Bunlar kesinlikle size ek masraf çıkarmayan hemen hemen herkesin uygulayabileceği bu sayede tül perdesini daha uzun yıllar kullanabilmesini sağlayacak olan yöntem ve çözümlerdir.

Tül Perdenin Kirlenmesini Önlemek 


Tül perdenin uzun yıllar yaşamasını ve kullanılmasını hatta ilk gün ki yeniliğini korumak için her şeyden önce kirlenmesini önlemek gerekir. Ne kadar az kirlenirse o kadar uzun periyotlarla yıkanacak ve o kadar zor yıpranmaya yüz tutacaktır. Perdenin kirlenmesini önlemenin en basit ve kolay yolu perdeyi açık havadan ve tozdan, dumandan korumaktır. Öncelikle ilk almanız gereken önlem; tül perdenin olduğu odada kesinlikle sigara içmemek bu sayede perdenin sigara dumanından etkilenip sararmasını önlemiş olursunuz. Bu işlem dışında bir diğer husus tozdan uzak tutmaktır. Her sabah odanıza temiz havanının dolmasını herkes gibi siz de istersiniz tabii. Pencereyi açtığınızda içeriye dolan temiz havayla beraber toz ve gözle görülemeyen bakteri ve pisliklerde odanıza dolmaya çalışır. Tabi odanıza girmeye çalışırken karşısına çıkan ilk engel tül perdeniz olacaktır. Dolayısıyla tüm toz ve bakteriler perdenizde birikecektir. Zamanla bunun etkisini perdeniz üzerine gözlemleyebildiğinizi göreceksiniz. Rengi sararmaya hatta solmaya başlayacak, ağır bir koku kaplayacaktır. Bunu engellemenin hem maliyetsiz hemde kolay bir yolu var. Pencerelerinize filtre taktırmanız dışarıdan gelecek olan toz ve bakterilerin %80nini tutacaktır ve perdeniz bu sayede %80 daha az kirlenecektir.


Perde Modelleri www.farukperde.com



Tül Perde ve Normal Perde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder