6 Ekim 2011 Perşembe

Ankastre Ürün Alırken Dikkat Edilecekler

Ankastre sözcüğü, Fransızcadan dilimize gelmiştir ve bir oyuğa, oluğa yerleştirilmiş anlamına gelmektedir. Yani halk dilinde gömme olarak da bilinen malzemeler için bu terimi kullanmak mümkündür. Ankastre ürünlerin özellikle son yıllarda mutfak sektöründe oldukça tercih edilen ürünler olmasının en önemli nedeni, gömme olduğundan daha az yer kaplamasıdır. Çünkü günümüzde yaşam alanlarının kullanışlı ve pratik olması gerekmektedir. Yani gerek yerden tasarruf etmek, gerekse görünürde eşya bulunmaması ile en çok tercih edilen ürünler arasında olmasına şaşırmamak gerekir. Ayrıca ankastre ürünlerin büyük kısmı dolap içlerine gömülü olduğu için temizliği de diğer ürünlere göre daha rahat yapılmaktadır. Günümüzde üretilen mutfaklar çoğunlukla ankastre ürünlere uygun yapılmaktadır. Bu da ankastre ürün kullanımının ne kadar yaygınlaşmış olduğunun bir göstergesidir.
Özellikle fırın, davlumbaz, buzdolabı, bulaşık makinesi ve ocak seçiminde ankastre ürünler, standart ürünlerden çok daha fazla tercih edilmektedir. Ancak ankastre ürün alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Ankastre ürünler her mutfağa uymaz. Bu nedenle öncelikle mutfağın ankastre ürünlere uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Bunun için gerekirse mutfak dolaplarının değişmesi gerekebilir. Yani bu cihazlar ancak özel mutfaklara uygundur. Bu nedenle satın alındığında standart ürünlerden daha fazla işlem gerektirir.
Ankastre bulaşık makinelerinin iki çeşidi bulunmaktadır: tam ankastre ve yarı ankastre. Tam ankastre bulaşık makinelerinde kontrol tuşlarının tamamı dolap içerisine gömülü olarak bulunurken, yarı ankastrede tuşlar dışarıda kalır.
Ankastre ocak alırken de ocağın boyutlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca cam seramik ocak alınacaksa, bunun kullanımında çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Asitli gıdaların cam seramik ocaklara zarar vereceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Ankastre mikrodalga fırın alırken de mikrodalga fırının kullanım amacını göz önünde bulundurulmalıdır. Mikrodalga fırın sadece buz çözme amacıyla kullanılacaksa ızgarasız mikrodalga fırın tercih edilebilir. Ancak aynı zamanda yiyecek pişirmede de kullanılacaksa mutlaka ızgaralı mikrodalga fırınları tercih etmelidir. Bütün bunlara dikkat edildiği takdirde mutfaklara en uygun ankastre ürün tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder