6 Ekim 2011 Perşembe

Çocuk Odasına Mobilya Alırken Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

Evimizin tüm odalarını olması gerektiği gibi döşeyebiliriz. Salonu salon gibi, mutfağı mutfak gibi en iyi şekilde dekore etmek elimizdedir. Fakat tüm odalar arasında, tarz olarak ayrılan bir yer vardır: Çocuk odası.
Evimiz ister klasik ister modern tarzda dekore edilmiş olsun, çocuk odaları tüm tarzların dışında kalacak şekilde düzenlenebilir. Diğer odalarda düz renkler ya da hafif renkler kullanılsa da çocuk odaları, çocuklarımızın karar verdiği ölçüde renkli olacaktır.
Çocukların yaş gruplarına bağlı olarak, odaya yerleştirilecek mobilyalarda ve bunların renklerinde bazı değişiklikler olacaktır. Örneğin 6-7 yaşlarında ya da daha büyük çocukların artık derslerine çalışma zamanları gelmiştir. Bu yaştaki çocukların odalarında çok fazla koyu renk içeren ya da renklilik konusunda aşırıya kaçan tarzda mobilyalar kullanırsak, dikkat dağıtıcı özelliklerinden dolayı verimi düşürmüş oluruz. Bunun yerine daha açık renkler tercih edilmelidir.
Çocukların odası için renk seçerken dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta ise, seçtiğimiz renklerin gözü yorup yormayacağıdır. Özellikle sarının parlak ya da koyu tonları, gözler için yüksek derecede yorucu etkilidir.
Mobilya seçiminde ise daha çok uyku ihtiyacını göz önünde bulundurmamız gerekir. Yataklar ve yatak örtüleri daha koyu renklerde seçilmeli ve gündüz uykuları için de yeterli karanlık ortamı oluşturabilmelidir.
Günümüzde kendi odalarını büyük oranda kendileri seçme taraftarı olan çocuklar, genellikle sevdikleri televizyon karakterlerinin yer aldığı çocuk odası takımlarını ya da mobilyaları tercih ediyor. Bunlar, çocukların kendilerini rahat ve mutlu hissetmeleri için çok iyi etki yapar; ancak çalışma ortamında bunları kullanırken biraz daha dikkat etmekte yarar vardır. Bu karakterlerin resimleri ve simgeleri, sürekli olarak hayal gücünü çalıştırma eğiliminde olacağından dikkat toplama güçleşebilir.
Çocuk odalarını dekore ederken en etkili seçim, odayı kendi içinde bölümlere ayırıp her bölümü ayrı renklendirmek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder