6 Ekim 2011 Perşembe

En Sık Yapılan Dekorasyon Hataları Nelerdir?

Evlerimizi dekore ederken her zaman en güzeli ortaya çıkarmak isteriz. Hem renk uyumunun olmasını, hem mobilya dizilişlerinin kusursuz olmasını, hem de aksesuarların birbirini tamamlayarak tam bir tarz oluşturmasını isteriz. Çoğu kişinin kafasındaki dekorasyon ideali budur. Ancak buna ulaşmaya çalışırken gerek yanlış bilgi ve uygulamadan gerekse ekonomik koşullardan dolayı çeşitli hatalar yapabiliriz.
Ev dekorasyonu konusunda en sık yapılan hatalardan biri tarzları birbirine karıştırmaktır. Bazı kullanıcılar, evlerini modern tarzda dekore etmeye karar verip bu işe başladıktan sonra modern tarzdan bir aksesuar ile tamamlamaya çalışırlarsa bu bir hata olacaktır. Çünkü ilk başta güzel gibi duran bu dekorasyon şekli, dışarıdan bakan kişilerin gözüne hemen çarpacaktır. Bu nedenle tarzların mümkün olduğunca birbirinden ayrı tutulması gerekir.
Dekorasyon sırasında yapılabilecek bir önemli hata da, mobilya ve aksesuarlar arasındaki uyuma dikkat etmemektir. Örneğin; yuvarlak hatlı mobilyalar ile döşediğimiz salonumuzda köşeli vazolar ya da abajurlar kullanırsak estetik sorunlara yol açabiliriz.
Mevsimsel olarak birbirine uygun olmayan mobilyaları bir arada bulundurmak, kullanım açısından zorluk çıkaracaktır ve belki de en çok göze çarpan dekorasyon hatası olacaktır. Örneğin; kışlık, kadife yüzeyli bir oturma grubunun yanına yazlık kullanılabilecek sandalyeler iliştirmek bu şekilde yapılabilecek hatalardandır.
Kullanım açısından zorluk çıkarabilecek olan dekorasyon hataları, kullanıcıların işini en çok zorlaştıran hatalar grubundadır. Küçük bir odaya büyük mobilyalar yerleştirmek, bu hatalara örnek olarak verilebilir. Bu, odada alan darlığına sebep olacaktır.
Renk seçimi de en az mobilya yerleşimi kadar önemlidir. Küçük bir odayı koyu renklerle boyamaya kalkarsak, duvarların da etkisiyle sıkıntı verici bir oda oluşturabiliriz. Küçük odaların imkân dâhilinde açık renklerde boyanması yerinde olacaktır. Her şeyden önemlisi; dekorasyon konusunda bir uzmandan yardım alırsak hayalimizdeki eve büyük oranda hatasız erişebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder