6 Ekim 2011 Perşembe

Odalara Göre Avize Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Evimizin her odası için çeşitli aydınlatma seçenekleri mevcuttur. Floresan, abajur, avize, sarkıt bunlardan bazılarıdır. Ancak evini daha zengin, daha şatafatlı göstermek isteyen kullanıcıların isteğine göre bunlardan biri, diğerlerinden ayrılır. Bu elbette avizelerdir.
Avizeler; uzun, geniş görünümleriyle, zaman zaman kristal taşlarıyla gösterişli bir görüntü elde etmek isteyen kişiler için vazgeçilmez bir dekorasyon aracıdır. Ancak avizeleri her odada kullanamayız. Bir odada avize kullanabilmemiz için o odanın bazı önemli ölçütlere sahip olması gerekir.
Avize kullanılacak odaların tavan yüksekliği, bu konuda en çok dikkat edilmesi gereken husustur. Avizeler tavandan aşağı sarkacağından, alçak tavanlı bir odada avize kullanmak odayı küçük ve dar gösterecektir. Bu nedenle tavanımız alçak ise avizeden kaçınmamız gerekir. Orta yükseklikte bir tavana sahipsek de avizeleri salon, oturma odası gibi geniş olabilecek odalarda kullanmak yararımıza olacaktır.
Avizelerin birçok çeşidi vardır. Bu yüzden her odada kullanılabilecek avize çeşitlerini bulabiliriz. Örneğin mutfaklarda genel olarak avize tercih edilmez; ancak ince, orta boy ve gümüş temalı bir avize uygun olabilir. Mutfağımızın genel dekorasyonuna uygun renkler seçerek dışarıdan bakılınca uyum yansıtan bir görüntü oluşturabiliriz.  
Evin giriş kısımlarında, kapıdan girilince ilk önce göze çarpan yerlerde ya da antrelerde avize kullanmamız daha faydalı olacaktır. Bu doğrultuda bir seçim yaparsak; kendimizi, ilk izlenim açısından son derece düzgün bir konuma getirmiş oluruz.
Modern tarzda kullanılan avizeler genel olarak her odaya uygun durumda bulunur. Tavanı çok alçak olmayan odalar için bu avizeler tercih edilebilir. Modern tarza uygun olarak tasarlanmış avizeleri, görünüşlerinden rahatlıkla ayırabiliriz. Daha çok açık renk taşlar kullanılır ve aynalar ya da yansıtmalı parlak gümüş renkli tabanlarla desteklenir. Daha çok salonlarda tercih edilebilecek olan klasik tarz avizeler ise genellikle odunsu renklerdedir ve daha kıvrımlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder