6 Ekim 2011 Perşembe

Feng Shui Nedir? Feng Shui ile Dekor Nasıl Yapılır?

Feng shui bir çin felsefesidir. Feng shui’nin sözlük anlamı ‘rüzgâr ve su’dur. Doğadaki iyi ve kötü enerjiden iyi olanını üzerimize ve yaşadığımız alanlara çekerek daha huzurlu olmayı amaçlamaktadır.
Feng shui’ye göre evler ve insanlar arasında çok büyük benzerlikler bulunmaktadır. Evlerin pencereleri gözlerini, kapıları ise ağızlarını temsil etmektedir. Odaları ise insan vücudundaki organları temsil etmektedir. Bu nedenle odaların içerisindeki eşyaların düzeni çok önemlidir. Odalardaki eşyaların dekorasyonunda hatalar, üst üste yığılmalar ve benzeri durumlar meydana geldiği takdirde evlerin içerisindeki enerji akışı bozulur. Tıpkı organlarımızdaki bozuklukların bizi hasta etmesi gibi, eşyaların hatalı yerleşimi de odalardaki enerjiyi kötü etkileyerek insanların duygu ve düşüncelerini olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle dekorasyonda feng shui’nin ilkelerine uymak oldukça hassas ve önemli bir noktadır.
Yaşadığımız mekânlarda dolaşan ve bizi sürekli etkileyen kozmik bir enerji vardır. Bu enerjiye chi denir. Bu chi enerjisi mekânlarda sürekli dolanır, akar ve çok güçlüdür. Bu enerjinin akışını engellememek ve bundan doğru şekilde yararlanmak, feng shui’nin temel amacıdır.
Yaşadığımız alanlarda chi enerjisinin doğal bir şekilde akmasını sağlamak için iki önemli nokta vardır: giriş kapısı ve yatak odası. Yani bu enerjinin akışını doğru sağlamak için giriş kapısı ve yatak odasının konumuna özellikle dikkat edilmesi gerekir.
Giriş kapısından enerji girdiğini düşünürsek, giriş kapısının karşısında bir ayna olursa enerji yansıyarak dışarı çıkacağından bu, dekorasyon için uygun değildir. Aynı şekilde sokak kapısının karşısında tuvalet, başka bir kapı, sivri köşelerin olması da enerjinin düzgün şekilde akışını engeller ve enerjinin eve dağılmadan dışarı çıkmasına neden olur.
Yatak odası, insanlar günün önemli bir bölümünü uyuyarak geçirdiği için oldukça önemli bir mekândır. Bu nedenle yatak odasının dekorasyonu da oldukça önemli bir noktadır. Feng shui’ye göre yatak başları pencere altında bulunmamalı, yatak örtüleri mümkün olduğunca düz renklerde tercih edilmelidir. Ayrıca kiriş altında uyumak da pek uygun bir davranış değildir. Yatak odasının güneybatı yönünde olması, evli çiftler için mutluluk getirir. Ayrıca yatak odalarında kullanılan renklerin de kırmızı, altın rengi gibi tonlarda olması enerji verir ve fazla uykuyu önlemeye yardım eder. Yatak odasında canlı bitki ya da akvaryum bulunmasının da enerji akışını olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder