6 Ekim 2011 Perşembe

Kanepe Seçerken Nelere Dikkat Edelim?

Aylarca belki de yıllarca içinde yaşayacağımız evlerimizin güzel görünmesi, göze hitap eden bir dekorasyona sahip olması en çok istediğimiz şeylerden biridir. Burada estetik bir görünüm oluşturabilmek için gerek mobilyaların konumlanışı, gerekse renk seçimi çok etkilidir.
Salon ya da oturma odası düzenlerken olmazsa olmazlar arasında bulunan kanepeler, mekânın dekorasyonunda temel taş görevi görür. Odanın canlı ya da mat, asil ya da sıradan, davetkâr ya da itici olması kanepelerin konumlanışı ve görünümüne son derece sağlam şekilde bağlanmıştır.
Odalarımızı süsleyecek olan kanepelerimizi seçerken öncelikle evin genel döşeme tarzını ve bizim eve vermek istediğimiz tarzı gözden geçirmeliyiz. Örneğin kanepemizi salon için seçiyorsak, buradaki havanın modern mi yoksa klasik mi olacağına karar vermeliyiz. Odayı baştan kurmak yerine yalnızca kanepeleri ya da oturma grubunu değiştiriyorsak, duvarların rengini ve perdelerin biçimini de göz önünde bulundurmalıyız.
Kanepeler konusunda dış görünüşe aşırı derecede yoğunlaşarak rahatlık konusunu atlamak doğru değildir. Yine yaşam şeklimize göre kanepelerin rahatlığını seçmemiz gerekir. Burada bel ve sırtı ile ilgili problemleri olan kişiler genel olarak sert olan kanepeleri tercih etmelidir. Ancak rahatça yayılmak isteyen kişiler, yumuşak kanepeleri tercih edebilir.
Yatağın dış kısmının dokusu da kanepe seçiminde son derece önemlidir. Örneğin kadife dokulu kanepelerin terletebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. İçinde yaşanılan mevsim şartlarına göre de kanepelerde değişiklikler yapılabilir.
Kanepelerin seçimindeki bazı unsurlar da özel ihtiyaçlara göre şekillenir. Örneğin eşyaları için de yer arayanlar, sandıklı, bazalı kanepeleri tercih edebilir. Ya da eve misafir geldiğinde kullanmak için açılan kanepeler tercih edilebilir.
Kullanıcıların şu anda en çok önem verdiği konu rahatlık ve görselliktir. Bu nedenle oturmaktan keyif alacağımız ve evimizde estirmek istediğimiz havaya uygun olan kanepeyi seçmemiz en doğrusu olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder