6 Ekim 2011 Perşembe

Evinizi Geniş Gösterin

Günün birinde kendine ait bir eve sahip olmak, belli yaşa gelmiş herkesin hayalini süsleyen bir şeydir. Ancak her zaman bunun için yeterli imkâna sahip olmayız. Günümüzde büyük ve geniş evlerin fiyatları çok yukarılara tırmanmış durumdadır. Ama bu, hayalimizdeki geniş eve sahip olmamızı engelleyen bir şey değildir. Evimizi düzenlerken bazı tekniklerden yararlanarak, daha geniş bir görünüme ulaşabiliriz.
İşte bu aşamada devreye küçük göz yanılmaları yani bir miktar hile giriyor. Çok da büyük olmayan bir eve sahip olabiliriz; ama bunu insanlara büyük göstermek bizim elimizde. Gelelim asıl soruya “sahip olduğumuz evi nasıl daha geniş, daha ferah gösterebiliriz?”
Öncelikle mobilya seçimimizi daha ergonomik yaparak bu işe ilk adımımızı atabiliriz. Örneğin; dönüşümlü kullanılabilen mobilyaları tercih edebiliriz. Koltukların kenarlarını sehpa olarak kullanmak, puf ve tabureleri gerektiğinde kanepelere eklemek işimizi kolaylaştırabilir ve alandan kazanmamızı sağlayabilir. Ayrıca televizyonumuzu da normal tv yerine lcd tv alırsak yerden tasarruf ederek mekânımızı ferahlatmış oluruz.
Evimizin boyasını açık ya da pastel tonlarda yaparak, görünüme ferahlık ekleyebiliriz. Açık renkler ışığı yansıtarak tavanın daha yüksek, odanın daha geniş görünmesini sağladığı, aklımızda bulundurmamız gereke bir ayrıntıdır. Duvarlarda renk istemekte ısrar edilirse, bunu tek duvara uygulamakta bir sakınca yoktur. Bu konuda bir püf noktası da zıt renkleri salonda kullanmaktır. Yani salonda renkli bir puf ya da perde kullanarak dikkati odanın boyutlarından alıp bu eşyalara kaydırabiliriz. Aynı zamanda mobilya renkleri de açık olursa daha aydınlık bir salona sahip oluruz. Yatak odaları için ise gömme dolaplar ya da normal dolabın duvarla aynı renk olması insanlara dar bir görüntü vermez ve mekân rahatlatılmış olur. Dar yatak odalarında sürgülü kapı tercihi de yine küçük bir evin kullanışlılığını destekleyen önemli unsurlardandır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder