6 Ekim 2011 Perşembe

Duş Kabini Alırken Nelere Dikkat Etmeli

İnsanların yorgun bir günden sonra rahatladıkları, keyif aldıkları mekân olan banyoların dekorasyonuna verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte banyo ürünlerinin işlevselliği de hızla artmaktadır. Banyonun lavabo ve klozetten daha çok önem verilen parçası halini alan duş kabinleri de gelişen teknolojiden nasibini almaktadır.
Duş kabinleri günümüzde hemen hemen her evde bulunmaktadır. Bu nedenle fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Bazı firmalar, duş kabinlerinin maliyetini düşürmek için malzemelerini ucuz tercih etmektedir. Bu, duş kabini almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli bir noktadır. Olması gerekenden daha ince ya da dayanıksız malzemelerle üretilen duş kabinleri, ileride çatlamalara, kırılmalara neden olabilir. Bu önemsiz bir ayrıntı gibi görünse de ciddi ev kazalarına neden olabilmektedir.  Bu nedenle malzeme seçimine dikkat edilmelidir.
Duş kabinleri tercihen kapılı ya da sürgülü olabilir. Genellikle cam maddesinden üretilmektedir. Duş kabinleri, tamamen saydam camdan ya da yarı saydam olarak üretilebilmektedir. İstenirse desenli de üretilebilmektedir. Ayrıca duş kabini alırken banyonun büyüklüğüne göre yüksekliğine ve genişliğine de dikkat edilmelidir.
Duş kabinlerinin fonksiyonlarına gelindiğinde artık önümüze binlerce seçenek sunulmaktadır. Radyo, müzik çalar, ayak masaj kısmı, telefon bağlantısı, ayna, ışıklandırma sistemi, ısı göstergesi, havalandırma gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Bazı duş kabinleri oturma kısmına da sahip olabilmektedir.
                Son zamanlarda üretilen duş kabinleri insanların duşta ihtiyacı olan neredeyse her şeye sahiptir. Bu nedenle duş kabini konusunda şikâyet edilebilecek bir nokta yok gibidir. Ancak, özellikle büyük apartmanlarda oturan kişiler için küçük bir ayrıntıyı daha hatırlatmakta fayda vardır. Duş kabininin yapıldığı malzemenin ses yalıtım ve ses soğurma gibi özelliklerinin olması önemli bir konudur. Basınçlı su, direkt olarak kabin duvarına çarptığı için gürültü çıkarabilir. Duş kabini seçerken bu detayın da atlanmaması uygun olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder