6 Ekim 2011 Perşembe

Banyo Seçerken Bilmeniz Gerekenler?

Evimizdeki her odanın bizim için ayrı bir önemi vardır. Her biri için ayrı bir dekorasyon ve renk düşünürüz. Kendimiz için en uygun tarzları kullanmaya çalışırız. Ancak tam olarak oda bile sayılmayan bir de banyomuz vardır. Belki de en çok önem verilmesi gereken bölüm banyodur. Çünkü çoğu zaman evimize gelen misafirler, banyonun temizliğine ve düzenine göre kafalarında fikir oluştururlar.
Banyomuzu seçerken önce ana objelerin yerlerine ve şekillerine karar vermemiz gerekir. Lavabonun, klozetin, duşa kabin ya da küvetin, konulacaksa çamaşır makinesinin konumu önceden belirlenmelidir. Banyo için olmazsa olmazlar belirlendikten sonra konulacak eşyaların çeşitleri seçilmelidir.
Banyolarda kullanılabilecek üç ana çeşit duş alma aracı vardır. Bunlar küvet, jakuzi ve duşa kabindir. Her birinin kendine göre avantajları vardır. Duşa kabin, banyosu küçük olan kullanıcıların daha çok tercih ettiği bir şekildir. Köşelere monte edildiğinden ve diklemesine konulduğundan az yer kaplar ve ortada daha geniş bir alan bırakır. Küvet ve jakuzi daha çok keyif amaçlı ya da rahatsızlığı olan kişiler için sağlık amaçlı kullanılır. Kapladığı yer açısından dezavantaj getirir, ancak kullanım açısından daha faydalıdır.
Banyomuzu seçerken fayanslarımızın diğer objelerle olan renk uyumunu da göz önünde bulundurmamız gerekir. Eğer içeri girildiğinde bir temizlik hissi uyandırmak istiyorsak beyaz ya da buna benzer açık renkler kullanmamız yerinde olacaktır. Daha koyu renkli ve değişik fayansları uygun biçimde düzenleyerek kullanırsak, daha klasik ve ağır bir görünüm oluşturabiliriz. Bu özellikle otel ve sarayların banyolarında kullanılır.
Zemine baktığımızda ise, banyolar sürekli olarak suya ve neme maruz kaldığından kaymayan kale bodurlar tercih etmek yararımıza olacaktır.
Banyomuzda aynalı dolaplar kullanarak modern bir görünüm elde etmek de elimizdedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder