6 Ekim 2011 Perşembe

Salon Nasıl Dekore Edilir?

Bir evde ev sahibinin zevkini, evin kimliğini yansıtan en önemli oda şüphesiz salonlardır. Eve gelen misafirlerin ağırlandığı, misafirlerin evin diğer odalarından daha çok içinde bulunduğu alan olan salonlar aynı zamanda misafirlerde önemli bir intiba bırakır. Bu sebeple salon dekorasyonuna verilen önem günden güne artmakta, hatta kimi zaman görselliğe rahatlıktan çok daha fazla önem verildiği görülmektedir.
Salon dekorasyonuna başlamadan önce bir ana tema seçilerek bu tema çerçevesinde duvar boyası, mobilya ve aksesuarlara karar verilmelidir. Eve gelen konukların bu temayı her ayrıntıda algılaması sağlanmalıdır. Klasik mi, modern mi, rüstik mi, eğlenceli mi yoksa deniz temalı bir salona mı sahip olunmak istendiğine önceden karar verilerek buna uygun mobilya ve renk seçimi yapılmalıdır. Duvar boyasını mobilyaya göre seçmek daha akıllıca bir iş olabilir. Bu nedenle öncelikle seçilen temaya göre mobilya tercih edilmeli ve buna uygun aksesuarlarla salonun teması güçlendirilmelidir.
Mobilya seçimi yapıldıktan sonra, mobilyaların salona uygun yerleştirilmesi de ayrı bir öneme sahiptir. Kare salonlara daha yuvarlak hatlı mobilyalar uygunken, dikdörtgen salonlara seçilen mobilyalarda daha köşeliye gidilmelidir ve bunların yerleşimi daha titizlikle yapılmalıdır.
Salon sehpası seçimi de salonun şekline uygun yapılmalıdır. Kare salonlar için yuvarlak ya da kare sehpalar daha kullanışlıdır. Bunu yanında dikdörtgen şeklinde, dar salonlarda uzun sehpalar kullanılmalıdır.
Salonun temasına uygun tablolar da salonun havasının değişmesine yardımcı olur. Kullanılan aksesuarların çok fazla oluşu, mekânın daha dar görünmesine yol açabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca az aksesuar kullanarak salon özgünlüğünü yakalamaya çalışmalıyız.
Salonu daha sıcak ve huzurlu hale getirmek için, kullanılan aydınlatmalara da dikkat edilmelidir. Aydınlatmanın büyüklüğü ve rengi dekorasyonun tamamlanması açısından en önemli unsurlardandır. Bütün bunlar dikkate alınarak evin kimliğini gösteren en önemli mekan olan salonların dekorasyonu tamamlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder