6 Ekim 2011 Perşembe

Dekorasyonda Klasik Tarz Nasıl Yaratılır?

Evlerimizin dekorasyonu bizim için son derece önemlidir. Çünkü hayat tarzımızı insanlara bir nevi bu şekilde yansıtırız. Kullandığımız renkler, eşyalarımızın şekilleri, yerleştirdiğimiz küçük aksesuarlar insanların kafasında bir imaj oluşturmamız için yeterlidir. Evimize konuk edeceğimiz kişiler için olduğu kadar bizim için de bir ölçüt olan dekorasyon; kendi rahatımız, çalışma ve gezinme alanımız olarak hayatımızda önemli bir yer kaplar.
Evimizi dekore ederken üzerinde durabileceğimiz keskin hatlarla ayrılmış iki tarz bulunur. Bunlar modern tarz ve klasik tarzdır. Klasik tarzı yansıtmak isteyen kişilerin renk seçiminden, eşya dokusuna; konumlandırmadan, şekle kadar dikkat etmeleri gereken bir çok kriter vardır.
Klasik tarzı tercih eden kişiler genel olarak el işçiliğinin ön planda olduğu, üzerinde uğraşılmış olduğu belli olan eşyalardan hoşlanırlar. Örneğin tahta üzerine oturtulmuş minderlerden oluşan sıradan bir koltuk yerine, klasik tarzı yansıtacak şekilde, deri üzerine işlemeler şeklinde hazırlanmış ya da yine deri üzerine raptiye kullanılarak asil bir hava verilmiş koltuklar tercih edilebilir.
Renk konusunda klasik tarz; çok fazla renk kullanmak yerine, aynı rengin farklı tonlarını kullanmayı amaçlar. Örneğin; beyaz, krem ve bej tonları aynı oda içerisinde kullanılabilir. Hatta bunlara zengin bir görünüm katmak için gümüş ya da altın renkli aksesuarlar kullanılabilir. Odanın çeşitli yerlerine parlak ve sabit objeler, aynalar yerleştirilerek süit odalarının havası yakalanmaya çalışılabilir.
Klasik tarzın belirgin özelliklerinden biri de eşyaların boyunun kısa olması ve geniş gözükmesidir. Eşyaların bacak boyları kısaltılmış ve sünger kısımlarına hacim kazandırılmıştır. Kanepe, koltuk ve sehpaların bacaklarında düz yerine kıvrımlı tahtalar tercih edilmiştir.
Klasik tarzı yansıtmak için biblo, vazo gibi objeleri de kullanabiliriz. Vazoların büyük olması çok önemlidir. Evdeki eşyaların şekliyle vazoların şekli uyumlu olmalıdır. Yuvarlak hatlı ve enli vazolar, kullanıcıların tercihi olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder