6 Ekim 2011 Perşembe

Banyo Nasıl Düzenlenir?

Banyolar evlerimizde en çok kullanılan ve bu nedenle en ferah olması gereken mekânların başında gelir. Banyoların dekorasyonu, duvar rengi ve parke rengi oldukça önemli ayrıntılardır.
Banyo dekorasyonunda öncelikle duvar rengi ve parke seçimi yapılmalıdır. Banyolar ferahlığın adresi olduğundan mümkün olduğunca açık renk tercih edilmelidir. Duvarda kullanılan açık rengi diğer banyo aksesuarlarında daha şık ve renkli tercihler yaparak tamamlayabiliriz. Bu şekilde dar banyolar da daha geniş gösterilmiş olur. Ayrıca dar banyolar için klozet seçimi de oldukça önemli bir ayrıntıdır. Alanın genişliğini sağlamak için asma klozetler tercih edilmelidir.
Banyonun göze daha ferah gelmesi için mümkünse lavabo kısmı kapının karşısına konmalıdır. Duş ve klozet ise yan duvarlarda bulundurulursa banyo daha işlevsel hale gelmiş olur. Eğer banyoda çamaşır makinesinin bulunması gerekiyorsa, banyo dolabının alt kısmını çamaşır makinesi için ayırabiliriz. Ya da çok göze batmasını istemiyorsak, çamaşır makinesini banyonun bir köşesine özellikle ayırdığımız kısma yerleştirebiliriz. Banyolarda pratik kullanımıyla çok tercih edilen ayaklı aynalar, büyük kullanım kolaylığı sağlar. Ancak küçük banyolarda duvara monte edilen aynaları kullanmanın da bir sakıncası yoktur. Banyo dolapları da banyolarda mutlaka bulunması gereken malzemelerin başında gelir. Eğer banyo dolapları için yeterli alan yoksa bunun yerine direk duvara monte edilen raflardan da faydalanabiliriz.
Banyo dekorasyonu, evin diğer bölümlerinden daha az zahmetli bir iştir. Buna rağmen aslında en önemlisidir. Çünkü evin en sık kullanılan ve en az değiştirilen bölümüdür. Ancak kullanılan aksesuarlar zaman zaman değiştirilebilir. Banyoda kullanılan aksesuarlar, parke rengine uygun seçilmelidir. Ayrıca seçilen aksesuarların nemli ortama uygun ve temizliği kolay malzemeler olması da oldukça önemli bir ayrıntıdır. Parkeleri açık renk tercih edilen banyolarda banyo dekorasyonunu değiştirmek istediğimizde, aksesuarları değiştirerek dekorasyonumuzu değiştirmiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder