6 Ekim 2011 Perşembe

L Şeklindeki Salonu Nasıl Döşemeliyiz?

Salonlar her zaman evlerdeki diğer odalardan ayrı konumda tutulmuştur. Dört oda bir salon, altı oda iki salon gibi şekillerde söylenerek salonlar, değişik bir yere konmuştur. Bu salonların diğer odalara nazaran daha büyük, daha ortada ya da özel amaçlı kullanımından kaynaklı olarak ortaya çıkmıştır. Salonlar genelde misafirler için ayrılır ve daha özenli kullanılır. Bu kadar düzgün davranılan bu odanın da, çeşitlerinin olması kaçınılmazdır.
Dekore etmesi, yerleştirmesi ve yararlanılması en kolay olan salon çeşitlerinden birisi, L şeklindeki salonlardır. Salonların kullanılış amaçlarından başlıca iki tanesi, yemek yemek ve oturma odası olarak kullanmaktır. L şeklindeki salonlar da iki ayrı bölüm gibi göründüğünden her bir kolu değişik amaçlar için kullanabiliriz. Örneğin bir kolu yemek masası ve sandalyeleri yerleştirerek misafirler ya da kendimiz için yemek bölümü haline getirebiliriz. Bir kolu da oturma grubu ile donatıp keyifli sohbetler için ortam oluşturabiliriz.
L şeklindeki salonlar için başka bir alternatif de iki bölmeyi iki ayrı oda gibi döşemektir. Böylece göze hitap eden bir illüzyon ile evimizde daha renkli bir desen elde edebiliriz. Örneğin bir bölümü daha ağır, antika renklerle döşeyip; diğer bölümü rengârenk eşyalarla döşeyerek canlı bir hava verebiliriz. Ayrıca bu yöntem, çocuklar ile yetişkinleri kendi sevdikleri ortamlarla baş başa bırakmada etkili olur.
Koltuk ve kanepelerin büyüklükleri de yine L şeklindeki salonlar için önemli ayrıntılardır. Özellikle yarı yemek yarı oturma bölümü olarak kullanılan salonlar için, koltuk ve kanepelerin büyük ve hacimli olması yemek bölümünün alanını işgal ederek hoş olmayan görüntülere mahal verebilir. Koltuk ve kanepeleri mümkün olduğunca küçük ya da tek parça olarak kullanmalıyız. Bu şekillerde döşediğimiz salonlar hem kendimiz hem de misafirlerimiz için ideal olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder